Kada je kupovina kožnih artikala u pitanju, vrlo je važno znati razliku između prirodne kože i veštačke kože.

Prerada životinjske kože ubraja se u najstarije ljudske delatnosti. Materijali od prirodne kože imaju svoju veliku upotrebnu vrednost u industriji nameštaja, obuće, odeće i akcesoara kao što su torbe, novčanici, kaiševi i slično.

Prava koža je prirodni materijal, a veštačka lažna koža je jedan od sintetičkih materijala koji može zameniti pravu kožu. Razlika između prirodne i veštačke kože proizilazi iz razlika u strukturi materijala.

Struktura vlakana prirodne kože čini je jedinstvenim i nezamenljivim materijalom, koji veštačka koža i nijedan drugi materijal ne mogu zameniti. Prirodna koža visokog kvaliteta ima izraženu sposobnost propustljivosti vazduha, vodene pare, izolacije i akumuliranja vlage. Veštačka koža je višeslojni materijal koji svojim izgledom i svojstvima nalikuje prerađenoj prirodnoj koži. Ona ne propušta vodu ali, najčešće ni vazduh. Jedina prednost veštačke kože u odnosu na prirodnu je u nižoj ceni i većoj količini u kojoj se može naći na tržištu.

Kod raspoznavanja između prirodne i veštačke kože najbitniji su sledeći kriterijumi:

DEKLERACIJA - Jako je bitno znati da raspoznate oznake na deklaraciji o materijalu artikla koji vas zanima. Prava prirodna koža ima svoj već prepoznatljiv znak.

TEŽINA - Artikli napravljeni od prirodne kože imaju veću težinu od artikala napravljenih od veštačke kože.

MIRIS - Blag i nenametljiv miris prirodne kože je jako specifičan i bitno se razlikuje od mirisa hemikalija veštačke kože. Većina ljudi prepoznaje ovu razliku, pre po mirisu, nego po izgledu materijala.

IZGLED - Prirodna koža ima jedinstven reljef koji nikako nije simetričan, dok veštačka ima idealne i jednake šare. Naličje – unutrašnja strana kod prirodne kože je uvek štovljena, ima izgled prevrnute kože, dok je kod veštačke uvek fabrički obrađena ili postavljena sintetikom. Materijal od prirodne kože se pri savijanju nabora, a materijal od veštačke ne.

Savremene tehnologije olakšavaju proizvodnju imitacija kože. Ako želite kvalitetan proizvod od prirodne kože, pored prepoznavanja deklaracije, morate obratiti posebnu pažnju i na prepoznavanje razlike između prirodne i veštačke kože.

Jednostavnost je ključni deo stila i elegancije naših proizvoda.

Prefinjenost, stil i dugotrajnost imaju svoju cenu i znaju se lako prepoznati. Prirodni materijali bez hemikalija ne izazivaju nepoželjne reakcije kod ljudi, što je najviše bitno  u industriji odeće i obuće. Veliku prednost u kvalitetu imaju proizvodi napravljeni od prirodne kože u odnosu na proizvode od veštačke, i zato su cenjeniji i traženiji. Udobnost i kvalitet pre svega!


Zavirite u našu online prodavnicu: www.sveodkoze.rs

Instagram: @sve_od_koze

Facebook: Kožne torbe, novčanici, kaiševi - sveodkoze.rs

Kožne torbe, kaiševi, muški i ženski novčanici

BESPLATNA ISPORUKA

100% prirodna koža

 

 

  maestro   mastercard   Visa dina